Herstel van de Aarde

Het zal je vast niet ontgaan zijn: 22 april was “De dag van de Aarde.” Er is aandacht voor in de media, er was op de dag zelf een google doodle met dit thema, en misschien ben je zelf actief aan de slag gegaan en heb je meegedaan aan één van de georganiseerde activiteiten. Hoog tijd voor wat meer activiteit op de website. We beginnen met een leuke blog van Leny!

Die 22e april is de aftrap voor de week van de aarde en zelfs voor de maand van de aarde. Doel is dat je meer gaat nadenken over jouw eigen gedrag en de invloed daarvan op de aarde. Dit jaar is het thema “Herstel van de aarde.”

Eén van de dingen die je kunt doen, is het planten van een boom. Daar is, op Studio ’t Landje, een mooie bijdrage aan geleverd met de 700 struiken en bomen die we geplant hebben. Maar misschien denk je erover om zelf ook een boom te planten. Daarvoor wil ik je aandacht vestigen op een mooie en zeer veelzijdige boom, de Amelanchier Ballerina.

Amelanchier Ballerina

De Amelanchier kennen wij ook als krentenboom. Hij (of door de toevoeging Ballerina meer een zij) wordt zo’n 5 tot 7 meter hoog. Dus niet té groot. Daarmee past de Amelanchier ook in een kleinere tuin. Deze boom is veelzijdig omdat:

  • De boom beschikbaar is met één of meer stammen;
  • De witte bloesem in april en mei zo heerlijk een nieuwe tijd aankondigt;
  • Brons en groen blad in de zomer de tuin meer lagen geeft;
  • Oranjerood blad in de herfst voor dat “Indian Summer” gevoel;
  • En (maar nog niet in mijn tuin) bessen in juli.

Amelanchier heeft een zonnige standplaats nodig, een bodem rijk aan voedingsstoffen en de Amelanchier heeft bescherming nodig tegen de wind. In 2008 plantte ik een Amelanchier in mijn achtertuin en ik genoot er elk seizoen zo enorm van, dat ik besloot er dit jaar een in mijn voortuin te planten. Dus, als je erover denkt een boom te planten, dan raad ik je deze schoonheid van harte aan.

Geniet van de Aarde

Leny